joi, 2 mai 2013

Cheescake à la Oana

Dragele mele,astazi va aduc o reteta de cheescake ceva mai speciala.:)) E facuta exact dupa gustul meu,dar va pot asigura ca iese delicioasa.Si in plus se prepara rapid,fara cuptor si alte complicatii.Eu ador sa gatesc,de la o vreme am inceput sa fac din ce in ce mai multe prajituri si constat ca imi place "prajitureala" din ce in ce mai mult.Asta nu ar fi ceva deplasat,problema este ca si mananc o mare parte din ceea ce pregatesc.Asa ca  90-60-90..nicio sansa! :)) Nu am mancat niciodata "sanatos"(si nu ma laud cu asta),insa nici nu stau toata ziua la fast-food.Recunosc ca nu as putea renunta la dulciuri mai ales ca sunt si pofticioasa si mi se face rau(la propriu) daca vad ceva care arata bine si nu gust din produsul respectiv.Prefer sa mananc o bucata zdravana de tort iar pe parcursul zilei sa pap salate,fructe sau mancaruri usoare si sa beau mai multa apa.Dar fara dulciuri,viata mea nu ar mai avea sens!:)) Si acum,sa trecem la gatit!




Ingrediente:
 
Blat:200 grame biscuiti
   100 grame unt
 
"Crema":200 grame crema de branza
     200 ml frisca lichida
100 grame zahar
6 folii de gelatina
Pentru partea de deasupra am utilizat 200 de grame de fucte de padure congelate,50 de grame de zahar si 3 folii de gelatina.

Cum am procedat:Intai am topit untul si l-am turnat peste biscuitii faramitati in prealabil.Am amestecat bine,apoi am adaugat amestecul intr-o tava rotunda de teflon,cu pereti detasabili.Am "indesat" bine compozitia si am dat tava la frigider.
Apoi am batut frisca cu zaharul si am adaugat-o peste crema de branza.Am topit gelatina in lichidul scurs de la fructele de padure,si am incorporat-o in crema de branza si frisca.Am scos tava din frigider si am turnat acest amestec peste blat.La final am amestecat zaharul cu fructele de padure si am facut o crema(cu ajutorul unui blender)..In putin lichid am dizolvat gelatina si am amestecat cu restul ingredientelor.Am adaugat-o la sfarsit in tava,si am dat la frigider aproximativ 3 ore.
 
Am facut acest gen de tarta,in diferite combinatii..am facut chiar si blat din piscoturi,dar mie imi place mai mult acesta din biscuiti.Puteti adauga tot felul de fructe taiate sau facute pasta.Mi-a placut mult combinatia dintre banane si ananas.
 
Voua va place sa gatiti sau preferati sa o faca altcineva si voi doar sa papati? :))
Va pup.

6 comentarii:

  1. Hello!
    Si mie imi palce sa gatesc, tot dulciuri in mod deosebit, dar ncii de la papat nu ma dau inapoi :)). Imi place cum arata prajitura ta si bag mana in foc ca a fost si gustoasa. Am si eu o retetape care o fac , cum am un pic de timp o voi face si o voi posta, insa recunosc, este un pic mai dificila decat a ta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea,astept cu nerabdare sa postezi reteta,uneori chiar sunt in pana de idei si nu strica sa ai de unde te inspira.Cu siguranta e si mai delicioasa daca e mai complicat de realizat..insa nici tarta mea,care e atat de simplu de facut,nu e mai prejos. :))

      Pupicei.

      Ștergere
  2. Pfff ce bine arata <3 dar eu la camin n-am nici blender si nici tava cu pereti detasabili...hmm se supara cineva daca fac in forma gen de cozonac? Nu o scot de acolo oricum dar oare se poate?
    Mutumesc de reteta, abia astept sa incerce si sufletul meu cheesecake. :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ce simpatica esti,Alice! Da,eu zic ca merge si in tava pentru cozonac,dar sa pui hartie de copt si pe peretii tavii ca sa de desprinda usor.Altfel,te vad muncind din greu ca sa scoti tarta intreaga. :))

      Pupici.:*:*

      Ștergere
  3. Arata super bine :-x cred ca e si gustoasa :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,este foarte gustoasa,crede-ma pe cuvant! :p

      Te pup,Alina. :*

      Ștergere

Părerea ta este cea mai importantă,nu ezita să ți-o exprimi!

Design realizat de RANDEEA'S DESIGN SHOP