vineri, 7 iunie 2013

DIY - Ulei anticelulitic

Fetelor,va spuneam in aceasta postare ca in curand o sa renunt pentru un timp la cremele anticelulitice din comert,si o sa-mi incerc norocul cu un ulei facut de mine.Pentru ca Maria s-a aratat interesata de acest "preparat" am zis sa-i ofer prioritate,desi aveam alte postari pregatite.
O sa deschid o paranteza si o sa va spun ca anul trecut,tot uitandu-ma pe net dupa creme de fata cat mai naturale(v-am mai vorbit despre cat de dificil si sensibil este tenul meu) am descoperit diverse retete de cosmetice facute acasa.Asta dupa ce inainte am fost de-a dreptul vrajita de sapunurile hand-made.Mi-am umplut aproape o agenda intreaga cu retete de tot felul si abia asteptam sa incerc macar o parte din ele.La sapunuri am renuntat rapid,pentru ca nu faceau spuma cu care eu eram obisnuita si nici mirosul nu era la fel ca al gelurilor de dus din comert.Asa ca am ramas cu enorme cantitati de unturi si uleiuri vegetale.Multe uleiuri le-am folosit ca atare dupa dus,pe pielea umeda.Mi-am mai facut masti de par,unt de corp,demachiant de fata si de ochi,insa nu le-am folosit in mod obsesiv,le-am alternat cu produsele pe care deja le aveam.Nu se compara mirosul unei lotiuni din comert cu cel al unturilor home-made.Cum imi place sa folosesc produse cat mai parfumate,am cam renuntat la produsele naturale facute de mine,folosindu-le doar in momentul in care simteam nevoie de o hidratare intensa.Va dati seama ca le-am consumat destul de greu.Asa ca am adunat tot ce mi-a ramas din acea transa de cumparaturi si am "incropit" un ulei anticelulitic(zic eu :D).Im aproximativ 150 de ml de avocado si 50 de masline,am adaugat 10 linguri de cafea,si am lasat amestecul vreo 3 zile la frigider,timp in care am agitat recipientul de cateva ori pe zi.Apoi am strecurat cafeaua si cam asta a iesit.

 
Am adaugat vreo 10 ml de ulei de argan dupa care am dat uleiurile pe baie de aburi pana s-au incalzit usor.Intre timp,am adunat toate resturile de unturi de corp pe care le mai aveam si le-am pus intr-o cutie.Nu stiu sa va zic cantitatile,doar ca erau unturi de shea,mango si cocos.Ideea a fost sa le folosesc inainte ca acestea sa expire,nu am respectat nicio reteta.

 
Cam asa arata amestecul dupa ce a stat cateva minute pe baie de aburi,dupa cum vedeti unturile nu erau topite complet.
 
 
Am amestecat cu uleiurile incalzite in prealabil si acesta e rezultatul.


Am turnat totul intr-un recipient curat si dezinfectat apoi restul(cam pentru 3 aplicari)l-am pus intr-o cutie.
 
 
Cafeaua ramasa nu am aruncat-o,am pastrat-o intr-un borcanel si o folosesc ca si exfoliant,care este preferatul meu de vreo 3-4 ani.
 
 
La sfarsit am adaugat cate 10 picaturi din UE de ienupar,lavanda si portocale(pe astea le aveam).Consistenta uleiurilor nu s-a schimbat,cantitatea de unturi vegetale nu au fost suficienta pentru a ingrosa compozitia.
 
 
Eu nu va garantez ca acest ulei va scapa de celulita,insa rau nu va poate face.Puteti folosi alte uleiuri pentru a "macera" cafeaua,unele mai usor de gasit si mai accesibile ca pret cum ar fi uleiul de masline,de migdale sau de seminte de struguri.Cu ulei de masline am incercat eu acum vreo cateva luni si in afara de faptul ca pielea a fost hidratata intens am si observat o mica "dezumflare" a nodulilor de grasime.Eu cred ca pentru ameliorarea(nu zic eliminare,pentru ca e ceva practic imposibil) celulitei cel mai important pas este masajul facut corect si in mod constant,iar cand folositi un ulei acesta este mai usor de realizat.Si inca ceva,mirosul este nemaipomenit,a cafea proaspat facuta!!Daca incercati acest ulei sa-mi spuneti ce rezultate ati avut,cine stie,poate chiar functioneaza bine si patentam produsul. :)) Si in afara de faptul ca scapam de celulita ne mai si imbogatim! :D
 
Va pup.Sa aveti un week-end minunat si plin de surprize placute.

9 comentarii:

  1. o sa incerc si eu reteta! si eu am cateva probleme cu celulita din cauza ca nu beau destula apa zilnic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu beau suficienta apa,din pacate.Doar vara reusesc sa beau 1.5-2 l de lichide,dar si atunci cam fortat.:D

      Ștergere
  2. Ce ideea buna draga mea :).Eu nu ma impac prea bine cu produsele naturale (stiu,foarte ciudat),dar crema ta este o idee care ma incanta,mai ales ca are si cafea in compozitie,iar cafeaua chiar face bine pielii (folosesc si eu zat de cafea pt exfoliere).Te anunt daca ma mobilezez sa o prepar :).
    Te pupacesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca nici eu nu ma impac atat de bine cu ele,le prefer pe cele din comert.Astept parerile tale daca iti prepari "minunea". :)) Pupici.

      Ștergere
  3. Pfff, am păţit'o şi eu cu săpunurile. Am ales uleiuri vegetale care miroseau frumos, am pus şi sodă, dar când miroseam rezultatul mi se întorcea stomacul. Însă uleiul tău anticelulitic arată interesant, mai ales dacă zici că miroase a cafea. Yummmy!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Total de acord cu tine la partea cu mirosul.:)) Acesta chiar miroase foarte bine,e o placere sa ma "ung" cu el. :))

      Ștergere
  4. poate o sa incerc si eu reteta :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca o incerci,sa-mi spui cum ti se pare! :)

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta este cea mai importantă,nu ezita să ți-o exprimi!

Design realizat de RANDEEA'S DESIGN SHOP