marți, 15 octombrie 2013

NOTD : Manichiura cu folie

Despre manichiura cu folie am auzit acum ceva timp,am vazut si cateva tutoriale si mi s-a parut ceva diferit.Mi-am fi dorit sa incerc aceasta metoda,insa la momentul respectiv nu vazusem ca pe site-urile din Romania sa se fi comercializat asa ceva.Am si uitat de ea pana intr-o zi cand am gasit o manichiura superba pe net.Am dat iar un search rapid pe Google si surpriza,am gasit "ustensilele" necesare si nu doar pe un site,ci pe mai multe.Bineinteles ca am dat imediat o comanda cu diverse modele de folie.Azi o sa va arat "in actiune",modelul cu dantela.Pentru realizarea acestei manichiuri am folosit urmatoarele:


*baza de unghii 24/7 Essence
*oja alba Biocura
*lipici special pentru transferul foliilor
*betisor de cuticule
*folie(model dantela)


In principiu procedeul este destul de simplu.Dupa ce am aplicat baza de unghii si un strat de oja alba am lasat sa se usuce complet(este foarte important acest aspect).Apoi am dat un strat din lipiciul special,pe care l-am lasat sa se usuce..

In mod normal stiti ca acesta s-a uscat in momentul in care din alb devine transparent.Dar cum baza mea era deja alba,am aplicat lipiciul in paralel pe o bucata de hartie colorata ca sa vad cand acesta devine incolor.Acest lucru se intampla cam in 2-3 minute


Apoi am aplicat folia,am presat bine si cu ajutorul betisorului am apasat toata suprafata unghiei.Apoi am tras folia si rezultatul a fost urmatorul:



In locurile in care folia nu s-a prins din prima (pe laterale in general)am reaplicat putin lipici,l-am lasat sa se usuce si am repetat procedeul.Cam asta mi-a iesit in final.




Dupa o "sesiune" indelungata de spalat vase,manichiura mea arata cam asa.


Dupa cum vedeti,folia se ia de pe varfuri insa nu si oja.Imi inchipui ca ar fi aratat mai bine pe o baza neagra,probabil nu ar mai fi fost atat de vizibila diferenta.Sau poate nu am setat eu bine varfurile.Data viitoare o sa incerc ambele variante.
Folia se indeparteaza de pe unghii exact ca un lac de unghii normal.Eu am folosit dizolvant fara acetona si nu am avut niciun fel de problema,s-a sters perfect,nu au ramas urme,pete,lipici sau mai stiu eu ce.

Dupa parerea mea aceasta este o manichiura mai deosebita,eu de exemplu nu as purta-o zilnic si nu doar pentru ca este ceva mai eleganta ci pentru ca necesita si destul timp pentru a fi realizata.In plus e destul de pretentioasa,ati vazut bine ca nu-i prea "place" apa,asa ca nu vi-o recomand daca intrati mai des in contact cu ea pentru ca munca voastra o sa fie in zadar.

Pe voi va tenteaza o astfel de manichiura sau ati incercat-o deja?Cum vi se pare?

5 comentarii:

  1. Draguta ! Eu nu am incercat , dar ma tenteaza :)

    RăspundețiȘtergere
  2. cat de frumoasa este! Trenuie sa imi iau si eu, obligatoriu !

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte fain arata folia pe care ai ales-o scumpo,cu acel aspect de dantela :x.Nu am folosit pana acum folie de transfer,cu toate ca de cate ori am cumparat produse pentru unghii ma tenta si aceasta folie,dar niciodata nu am dus tentatia la sfarsit :).Acum trebuie sa fac din nou comanda si poate de data asta ma incumet,daca gasesc un model finut si dragut :).
    Imi place tare mult cum arata pe unghiutele tale.Un sfat: dupa ce ai lipit folia,da cu top coat inclusiv peste varfurile unghiilor,oarecum pana sub unghie,pentru a se sigila :).
    Te pupacesc scumpa

    RăspundețiȘtergere
  4. Am folosit un alt tip de folie, nu necesita lipici, dar era mai rigid.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu mai tin minte de cate ori am vrut sa incerc foliile de genul asta dar mereu am amanat pentru ca nu aveam o ideea clara despre cum se folosesc :))

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta este cea mai importantă,nu ezita să ți-o exprimi!

Design realizat de RANDEEA'S DESIGN SHOP