joi, 21 noiembrie 2013

DIY : Balsam de buze

Buna,fetelor!

Daca sunteti fane ale produselor naturale si mai ales daca va place sa vi le preparati singure,sunt absolut convinsa ca aceasta postare o sa fie pe placul vostru.In primul rand pentru ca produsul pe care o sa vi-l arat e un balsam de buze(cine nu are unul la indemana mai ales in zilele friguroase,cand avem nevoie de o hidratare extra?!),iar in al doilea rand pentru ca toata operatiunea dureaza cam 5 minute.Nu ma credeti?O sa va convingeti imediat.

Pentru "prepararea" balsamului am adaugat intr-un recipient mic(de la surpriza unui ou de ciocolata :D) 10 pastilute de ceara de albine,putin unt de cacao,ulei de cocos,ulei de jojoba si 2 picaturi de vitamina E.Am lasat 40 de sec. in cuptorul cu microunde dupa care am amestecat ingredientele si am turnat continutul intr-un recipient curat(il aveam de la un balsam de buze terminat).



In aproximativ 10 minute uleiurile,untul si ceara s-au solidificat,iar eu am incercat imediat balsamul.In afara de faptul ca miroase a ciocolata si cocos(discret) hidrateaza foarte bine buzele.M-am obsnuit sa aplic balsam non stop,incepand de dimineata si pana seara inainte de culcare cand aplic ultimul strat.Astfel gestul a devenit mecanic,aproximativ o data la o ora buzele mele au nevoie de drogul numit balsam.Cu acesta insa treburile stau putin altfel.Chiar si dupa 3 ore buzele sunt hidratate si moi,rarind astfel aplicarea produsului.Desi in mod refelx intind mana spre balsam,constat cu uimire ca nu mai am nevoie de el atat de des.In plus,buzele capata un luciu frumos (datorita cerii de albine,presupun).


Acesta este primul balsam pe care eu il fac dar cu siguranta nu va fi ultimul.Se pot combina diverse uleiuri si unturi vegetale.Daca vreti ceva si mai rapid amestecati putin unt de shea sau de cacao cu cateva picaturi de ulei vegetal si tineti-le pe baie de aburi.In cateva minute obtineti un balsam de buze hidratant si 100% natural,cu mult mai bun decat cele din comert.

Asadar fetelor,daca sunteti iubitoare/dependente de balsam de buze,nu aveti nicio scuza pentru a nu incerca aceasta "reteta"!

Va pup.

22 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Poate te incumeti sa-ti "prepari" si tu unul,Ana.Stiu ca ai aceeasi problema ca si mine cu buzele uscate in permanenta. :D

      Ștergere
  2. de unde ai luat bobitele de ceara,unt de caco ,ulei de jojoba si cel de cocos ?imi place ideia ta si vreau si eu deoarece cele din comert sunt de o proasta calitate ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Claudia,toate produsele le-am luat de pe www.elemental.eu.Insa le gasesti la orice plafar,asa nu mai platesti transport.

      Ștergere
    2. multumesc pentru ideiea aceasta geniala azi deja am gasit cateva din cele de mai sus cautate prin multe magazine naturiste ..ma voi apuca si eu sper si sa ami easa ..

      Ștergere
    3. Sper sa-ti iasa si sa fie pe placul tau! :*

      Ștergere
  3. Nice, cred ca o sa-mi fac si eu..am acasa unt de shea si de cacao..deci as avea cu ce. Thx pt idee!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai produsele necesare,restul e floare la ureche.Ma bucur ca ti-am fost de ajutor.:*

      Ștergere
  4. Super!Eu nu ma prea "am" cu produsele naturale (stiu,ar trebui,dar...),dar acest balsam este tentant :x.Dar,pentru ca exista un dar :D,trebuie sa-mi termin toooooooate balsamurile de buze si de-abia dupa aceea voi incerca aceasta reteta :).Multumim pentru reteta.
    Te pupacesc iubita :*!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am si eu perioade in care mi se pune pata pe produsele home made.Insa,din pacate,nu dureaza mult nebunia asta a mea.Mi-ar placea sa folosesc numai cosmetice facute de mine,asa stiu sigur cu ce-mi dau pe piele.
      Tu ai cosmetice pentru o viata intreaga,scumpo! :)) Asa ca prea curand nu o sa incerci sa-ti faci singura vreun produs. :D Te pup si eu.:*:*

      Ștergere
  5. Foarte faina ideea, chiar merita incercat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Ar fi interesant sa incerci Ana,cine stie,poate o sa iti placa ce iese. :*

      Ștergere
  7. mie mi-ar trebui si ambaajul special, nu ma prea atrage ideea sa-mi bag degetul in borcanel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu prefer varianta stick.Poti sa folosesti recipientul unui balsam terminat,la fel cum am facut eu.Pe elemental sunt de vanzare si astfel de recipiente,daca esti interesata.Nu mai stiu exact cat costa,oricum nu foarte mult.

      Ștergere
  8. E mai ok să topești pe bain marie ceara sau orice altceva chiar dacă e vorba și de o perioadă scurtă de timp. Sper să iei comentariul ca o critică constructivă !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ina,stiu ca asa trebuie topite ingredientele ca sa nu-si piarda proprietatile,dar mi-a fost mai comod in cuptorul cu microunde.Am incercat de multe ori si nu am reusit sa topesc ceara pe baie de aburi,nu stiu ce fac gresit dar nu merge si pace!:D

      Ștergere

Părerea ta este cea mai importantă,nu ezita să ți-o exprimi!

Design realizat de RANDEEA'S DESIGN SHOP