miercuri, 13 noiembrie 2013

DIY : Unt de corp cu cacao si cocos

Buna!

Nu stiu cum sunteti voi,insa eu,odata cu venirea frigului renunt la lotiunile si cremele frumos mirositoare si le inlocuiesc cu uleiuri vegetale.Fac lucrul acesta de vreo doi ani si sunt multumita de rezultate.E mult mai comod sa aplic ulei in starea lui naturala,dar uneori ma mai si rasfat cu unturi de corp preparate chiar de mine.Cum e si cazul protagonistului de azi.Asadar,pentru prepararea acestuia am folosit urmatoarele ingrediente:


Nu e prima data cand fac unt de corp,deci nu am cantarit ingredientele,toate au fost adaugate din ochi.Ca sa va faceti o idee va spun ca proportia e aproximativ urmatoarea:50% unt de cacao,25% ulei de cocos,25% mixul din restul uleiurilor(poate fi si unul singur).

Cum am procedat:
Am adaugat intr-un recipient,curat si dezinfectat in prealabil,bucatile de unt de cacao(va recomand sa le rupeti in bucati mici sau sa le dati prin razatoare,se topeste mult mai repede),uleiul de cocos si cateva pastilute de ceara(care nu s-au topit si am fost nevoita sa le inlatur).


Am topit untul de cacao si uleiul de cocos pe baie de aburi si am incalzit prin aceeasi metoda celelate uleiuri(am pus mai mult ulei de macadamia) dupa care le-am amestecat.


Am adaugat cateva picaturi de vitamina E si de panthenol,am transferat amestecul intr-un castronel de ceramica pe l-am introdus la congelator timp de 5 minute.Am luat un castron mare in care am pus doua pungi cu legume(asta aveam eu) de la congelator.Peste ele am pus castronul cu uleiurile(pe jumatate intarite)si am amestecat energic timp de 10 minute cu o lingura de lemn.Rezultatul e urmatorul:


Mi-a iesit cel mai fin unt de corp de pana acum.Textura e una aerata,extrem de cremoasa si pufoasa.Nu cred ca are rost sa va mai vorbesc despre miros,e MINUNAT!In contact cu pielea,se transforma intr-un ulei care hidrateaza FOARTE bine,pentru mai multe zile.Nu intra complet in piele,lasa o usoara pelicula uleioasa care dispare in cateva ore,insa pe mine nu ma deranjeaza absolut deloc(daca ar fi fost vara n-as fi suportat lucrul acesta).


Cam asta e "reteta" mea de unt de corp.Dupa cum vedeti,ingredientele sunt toate naturale,ca si conservant am folosit vitamina E.Insa presimt ca nu o sa aiba multe zile acest produs la cat de mult imi place.
Voi cum va hidratati pielea toamna/iarna?Adaugati produse noi sau aveti aceeasi rutina ca si vara?

Pupici.

14 comentarii:

  1. De obicei am aceleasi produse in rutina mea dar vreau sa fac schimbari si acum ma faci sa vreau sa fac si o crema de corp in care care sa pun ce vreau eu si sa pun aromele mele preferate :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e avantajul pe care le ai cu cremele de corp facute de tine,le poti parfuma si "personaliza" dupa placul tau. :D

      Ștergere
  2. arata foarte bine <3 zici ca este frisca :)) <3

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu folosesc untul de cacao simplu :)
    Arata bine untul tau :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place simplu,dar nu prea il folosesc asa pentru ca dureaza putin mai mult pana se incazeste si se topeste.Pupici.:*:*

      Ștergere
  4. super postare!este prima oara cand citesc ceva de genul:)
    thumbs up!

    http://thatswhywesmile.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu mi-am facut o lista de uleiuri necesare! de acum ma pun pe cumparat si experimentat!

    RăspundețiȘtergere
  6. Te invidiez! Tot am zis ca imi fac si eu..dar cum n-am gasit unt de cacao m-am lasat pagubasa... plus ca sunt mereu tentata de produse din comert..desi sunt convinsa ca al tau e mult mai bun ca cele de cumparat. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult,Cosmina.Si eu sunt tentata,in general,de produsele din comert mai ales daca au ambalaje frumos colorate. :)) Dar din cand in cand ma mai apuca nebunia sa folosesc cosmetice naturale,acum am o astfel de perioda.Sper sa dureze cat mai mult pentru ca,intr-adevar,nu se compara un produs natural cu unul plin de chimicale.

      Ștergere
  7. Eu inca nu mi-am preparat un produs similar'intreg, in cutia cu unt de shea, pun cateva picaturi de ulei de masaj, uneori si de jojoba si amestec direct in recipient cu o parte din untul de shea, fix de cat am nevoie. Rapid si proaspat facut :)
    Imi place ce ti-ai facut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Interesanta metoda ta,Mihaela.Eu am folosit unt de shea si nu prea mi-a placut,il prefer pe cel de cacao.Te pup. :*

      Ștergere

Părerea ta este cea mai importantă,nu ezita să ți-o exprimi!

Design realizat de RANDEEA'S DESIGN SHOP