luni, 7 iulie 2014

DIY : Exfoliant/cleanser homemade

Bună,fetelor! 
  
 Mult a trecut de când nu mi-am mai preparat niciun produs cosmetic și cum în urmă cu ceva timp am găsit "rețeta" aceasta am zis că trebuie să mă pun pe treabă.E prima dată când îmi fac un astfel de exfoliant și nu știu dacă e norocul începătorului însă mi-a ieșit un produs pe care nu doar vi-l recomand,ba chiar insist să-l încercați!
  
 Dacă ați auzit de Angels on Bare Skin de la Lush să știți că acesta este varianta lui homemade. 
  


 Ingrediente și ustensile: 
  
 *apă termală(sau orice apă florală) 
 *ulei de orez(sau orice ulei "uscat") 
 *glicerină vegetală 
 *argilă(eu am folosit bej) 
 *făină de migdale 
 *un recipient în care să amestecați ingredientele 
 *o linguriță 
 *o cutie în care să păstrați produsul 


  Ați observat deja că nu v-am scris gramajul ingredientelor și asta pentru că depinde de voi cât doriți să "preparați".Proporția e următoarea:30% migdale,30% argilă,20% glicerină,15% apă termală,5% ulei.Nu am respectat proporțiile la gram însă mi-a plăcut ce a ieșit. 
 Eu am folosit două lingurițe de făină de migdale,două de argilă,o linguriță și jumătate de glicerină,una de apă termală și jumătate de ulei de orez.La sfârșit am adăugat și 3 picături de vitamina E uleioasă pe post de conservant deși nu ar fi fost neapărat nevoie pentru că e o cantiate mică și se consumă repede.Ingredientele se amestecă la un loc,nu contează ordinea.Nu vă fie frică să amestecați apa cu uleiul,nu  se întâmplă nimic rău,nu se "taie".:) Lingurița pe care eu am folosit-o e una de înghețată,vă spun asta ca să știți că e mult mai mică.Dacă folosiți una normală vă iese mai multă cantitate. 
  

 Să nu vă speriați dacă amestecul pare prea lichid în prima fază,în câteva ore se întărește și căpăta o consistență perfectă.Să nu vă aventurați să puneți încă o linguriță,două de migdale sau de argilă pentru că nu știu ce "pietroi" poate ieși.:D 
 Eu îl folosesc dimineața(zilnic) în loc cleanser.Îmi umezesc tenul cu apă,iau o cantitate mică și masez pe piele până se usucă(maxim 1 min) după care pulverizez apă termală și continui masajul încă puțin.Apoi clătesc produsul și mă bucur de o piele foooaarte fină,curată și hidratată,dacă nu ar fi musai să aplic cremă cu SPF  zău că aș sări peste acest pas. 

(așa arată la un minut după ce l-am făcut

  Dacă aveți nelămuriri cu drag vi le clarific.Vă recomand exfoliantul acesta mai ales dacă aveți pielea sensibilă și cele din comerț sunt prea agresive cu tenul vostru. Este foarte blând și merită încercat,vă garantez! 
  
 Vă pup. 

16 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. La fel mi s-a parut si mie,Larisa.Poate o vei incerca si tu in viitor.:)

      Ștergere
  2. Sigur incerc si eu :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt curioasa cum o sa ti se para,Ana! :D Eu zic ca o sa-ti placa.Pup :*

      Ștergere
  3. Si eu mai fac cateodata in casa, fara o reteta anume, dar de cele mai multe ori prefer sa cumpar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu prefer sa cumpar produsele cosmetice,Mila,dar uneori ma mai loveste cate-un chef de "preparate" naturale...Cam rar,ce-i drept! :D

      Ștergere
  4. Rar de tot ma mobilizez sa prepar in casa, de o mare comoditate sunt(ca sa nu spun lene!)... Sigur iese o treaba buna si prietenoasa cu pielea, avand in vedere formula!
    Te felicit pentru rabdare, determinare si consecventa!:)

    Draga mea Oana, te pupacesc!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare mi-ar placea si mie sa nu mai fiu atat de comoda si sa experimentez mai des cu ingrediente de incredere..Dar deh..lenea e mare de (prea) multe ori.:))
      Te pup cu drag,Ilda.:*

      Ștergere
  5. Foarte interesanta reteta si mai ales ca este reteta pentru Angels on Bare Skin :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa stii ca eu am fost putin sceptica la inceput,Macy dar acum ma bucur ca am dat de "reteta" aceasta.Nu am incercat originalul dar nici nu e nevoie la cat de mult imi place varianta facuta acasa.:D

      Ștergere
  6. O voi incerca cu siguranta, multumesc de postare, mi-a placut :D
    Zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. MiiutaChan,daca o consideri utila atunci bucuria este de partea mea.:)
      Eu iti multumesc pentru vizita,te mai astept,oricand!:*

      Ștergere
  7. Intersanta reteta.Eu nu ma prea aventurez sa-mi prepar acasa produsele pentru ingrijire din simplul fapt ca...sunt prea lenesa :D.Folosesc produsele care s-au inteles bine cu tenul meu,dar sper ca in viitorul apropiat sa ma mobilizez si sa imi fac acasa macar acest cleanser,pentru ca imi place tare mult reteta si pot doar banui cate de bine se simte tenul dupa acest "tratament" :).
    Personal iti multumesc pentru retetele pe care ni le oferi.
    Te puuup iubita :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate incerci macar o data sa-ti "prepari" un produs cosmetic,macar asa,de amuzament! :D E posibil sa-ti placa rezultatul,si tie..si tenului tau.:)
      Pupicei.:*:*:*

      Ștergere
  8. Super fain !!!
    Pare atat de simplu . Sunt tentata s-o incerc si eu.
    Te astept si pe la mine sa arunci o geana.
    Te pup :*

    RăspundețiȘtergere

Părerea ta este cea mai importantă,nu ezita să ți-o exprimi!

Design realizat de RANDEEA'S DESIGN SHOP