duminică, 2 februarie 2014

DIY : Lotiune hidratanta pentru dus

Buna!!

Bine v-am gasit si in februarie,dragilor!Sper ca luna aceasta sa fiu mai activa pe blog si sa nu mai intervina niciun factor care sa-mi dea planurile peste cap.
Cred ca deja ati auzit (si multe dintre voi chiar ati incercat-o) de celebra lotiune de dus de la Nivea.Un produs perfect pentru cele mai lenese comode dintre noi.Cu siguranta nu aplicati lotiunea de corp dupa fiecare dus,fie pentru ca nu aveti timp,ca nu va place senzatia grasa lasata de unele creme sau va e frig si abia asteptati sa "plonjati" direct in pijamalutele pufoase si sa va bagati in pat la caldurica.
Ei bine,si eu fac parte din aceeasi categorie.Mereu gasesc scuze ca sa "sar" peste acest pas desi pielea mea chiar are nevoie de hidratare intensa,in mod special iarna.
Am avut de multe ori in mana lotiunea de la Nivea,si chiar daca am citit pareri destul de bune despre ea,am tot sucit-o si rasucit-o pe toate partile si de fiecare data am asezat-o inapoi pe raft cu promisiunea ca data viitoare chiar o cumpar.Si tot asa de cateva ori pana am uitat de ea.:))
Acum ceva timp mi-am cumparat o lotiune cu aroma de ciocolata si pentru ca nu mi-a placut deloc(mirosul era prea puternic iar hidratarea egala cu 0) am tot stat si m-am gandit in ce scop as putea sa o folosesc ca sa nu o arunc,totusi.Si uite asa ideea de a-mi face propria mea lotiune de dus a prins contur.Pentru asta am avut nevoie de un recipient,lotiunea de care va spuneam mai sus,un mix de uleiuri,cateva picaturi de vitamina E si panthenol si doua lingurite de glicerina vegetala.



Am pus crema in recipient dupa care am adaugat uleiurile.Eu am folosit ulei de macadamia si de orez.Cantitatea e masurata "din ochi"insa aceasta poate fi intre 25-50% din cea a lotiunii.Asta in functie de gradul de hidratare pe care doriti sa-l aiba produsul final.Am adaugat si glicerina+vitamina E+panthenol-ul dupa care am amestecat energic timp de aproximativ un minut.


Rezultatul e acesta...


O lotine cremoasa,fina si foarte hidratanta.Eu am lasat-o in recipentul in care am preparat-o caruia i-am pus un capac,voi puteti transfera amestecul intr-o sticla cu pompita.Mie mi-a placut atat de mult incat am considerat ca e musai sa impart cu voi "reteta".Deci,daca aveti prin casa lotiuni care nu va plac,dintr-un motiv sau altul,nu le aruncati!Nu trebuie decat sa adaugati uleiurile preferate si sa va rasfatati sub dus cu un produs realizat(partial) de manutele voastre.Puteti adauga orice fel de ulei,singur sau in combinatiile pe care le doriti.Eu am incercat si numai cu ulei de masline si merge la fel de bine.Tineti cont ca la dus lotinea propriu-zisa se duce,pe piele raman doar uleiurile si restul ingredientelor pe care le adaugati.Desi am pus vitamina E,care e folosita(printre altele) si cu rol de conservant,mereu incerc sa prepar cantitati mici de produs,pentru maxim 5 utilizari.Nu de alta,dar e atat de simplu de facut incat ar fi pacat sa o las sa zaca in baie cate o luna.Daca aveti timp,puteti sa faceti amestecul exact inainte de dus si in fiecare zi sa adaugati ingrediente diferite.
Nu stiu cum este produsul "original" asa ca nu pot face o comparatie,insa mie imi plac rezultatele obtinute cu lotiunea facuta de mine.O aplic la sfarsitul dusului,o masez pe piele si o las aproximativ un minut.O clatesc si gata,pielea ramane hidratata iar acea senzatie grasa/lipicioasa nu exista!

Cam atat pe azi,fetelor.Cum vi se pare ideea mea,ati incerca-o?

Va pup.

24 de comentarii:

  1. Eu nu am incercat celebra lotiune de dus de la Nivea si nu ma tenteaza .
    Crema ta arata delicios :D Trebuie sa incerc si eu ,
    Pupici :* :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inseamna ca nu sunt singura,Ana.Pe mine chiar ma tenteaza dar nu stiu de ce mereu am renuntat la ideea de a o cumpara.:D Asta e musai sa o incerci,am o vaga banuiala ca o sa-ti placa rezultatul.:p Pupici.:*:*:*

      Ștergere
  2. Sigur nu se poate manca? :))
    Arata atat de bine!
    Am cateva mostre bune de lotiune Nivea In-Shower (parca asa e denumirea...daca nu, iertata-mi fie greseala hahah) dar n-am incercat-o, nu ma impac bine cu produsele Nivea. Am o piele extrem de sensibila, predispusa la alergii. Gelurile de dus Nivea imi provoaca o roseata incredibila, care si ustura.
    Cand sunt acasa folosesc unturi de corp.
    E foarte buna ideea, doar ca, lenea-i mare! :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,Carmen,despre Nivea in Shower e vorba.:D
      Si eu am pielea destul de sensibila insa doar cea a fetei.Chiar am avut cateva probleme cu unele produse Nivea,un demachiant mi-a iritat foarte rau tenul.Insa cu cele de corp(nu am incercat foarte multe) m-am impacat destul de bine. :) Unturile si uleiurile de corp imi plac si mie,le folosesc toamna si iarna,bine..nu foarte des ca nu prea am chef.:))

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Si mie imi place rezultatul,Lorena.Arata chiar mai bine decat ma asteptam.Initial am avut impresia ca se vor separa uleiurile de lotiune,insa nu a fost asa.:D

      Ștergere
  4. im place ideia ta ,de asta te urmaresc eu mereu sincer merita imcercat ...multumim,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu iti multumesc,Claudia.Chiar esti printre putinele persoane ce nu detin blog,care imi urmaresc postarile si sunt active mereu,atat aici cat si pe pagina de Facebook.Ma bucur ca-ti place ideea mea,sper sa o pui in practica si sa-ti placa ceea ce iese.Te pup.

      Ștergere
  5. O idee grozava! :) Arata minunat si pot intui ca e rasfat pentru piele!
    Te felicit!
    Marturisesc ca as incerca-o cand am o dispozitie pentru home made (dar asta se intampla cam rar!) sau daca mi-ar prepara-o altcineva (asta suna ca: "muieti-s posmagii" a lenesului din poveste!)...

    Pupici, Oana!
    Ilda
    Lavender Thoughts

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Ilda,chiar ai fost simpatica.Parte cu muieti-s posmagii mi-o insusesc,nu cu mandrie dar daca e...e! :D Sa stii ca pielea mea chiar e rasfatata cand folosesc "potiunea" asta,o simt hidratata si fina.Poate gasesti cateva minutele acolo pentru preparare,eu chiar mi te inchipui facand asta impreuna cu Dia.Nu stiu de ce dar va si vad distrandu-va si amuzandu-va copios in timp ce "mesteriti" la crema.:))
      Te pup,Ilda!

      Ștergere
    2. :D Oana, tu cam stii cum sa ma motivezi!!! :*

      Ștergere
  6. Chiar ca esti o norocoasa,Mada.Nici eu nu am pielea corpului excesiv de uscata,insa am momente in care simt nevoia urgenta de un ulei sau o crema foarte hidratanta.In schimb,daca nu aplic crema pe fata de doua ori pe zi e jale mare.:(
    Te pup si eu.:*

    RăspundețiȘtergere
  7. As incerca, daca nu mi-ar fi lene sa o prepar. Eu mi-am luat lotiunea Nivea nu pt. a scapa de lotiunea normala de dupa dus, ci pt. ca ma gandeam ca ma ajuta, nu-mi strica sa ies cu pielea mai putin uscata din dus, chiar daca ulterior tot aplic o crema. Nu o s-o mai recumpar, nu mi se pare ca face nimic fabulos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mila,in cazul acesta chiar ma bucur ca nu am cumparat-o.Eu tocmai pentru hidratare as fi vrut-o ca de multe ori mi-e lene sa mai aplic lotiunea de corp dupa ce ies de la dus.Imi pare rau ca nu ti-a fost pe plac produsul,poate daca adaugi un ulei vegetal o sa se schimbe ceva in aceasta privinta.
      Iti multumesc pentru vizita,te mai astept,oricand!

      Ștergere
  8. Super ideea! Eu am inceput sa amestec in palma alaturi de crema anticelulitica un pic de ulei de argan..si mi se pare ca produsul se absoarbe mai bine asa! Chiar cred ca e un rasfat crema ta.. atatea uleiuri bune! Cred ca ar merge si in dus si dupa dus... Pe mine nu prea m-a tentat crema sub dus....desi lenea e mare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cosmina,si eu obisnuiesc sa adaug putin ulei in crema anticelulitica.Unele creme de acest fel se absorb extrem de repede si nu mai am timp de masaj,care e cel mai important.
      Ai dreptate,sa stii ca initial nu m-am gandit ca acesta lotiune ar putea fi aplicata si dupa dus avand in vedere ca am folosit o crema ce nu-mi placea.Dar e o idee buna!

      Ștergere
  9. Arata foarte dragut.Nu m am gandit niciodata sa imi reinventez lotiunile si am aruncat destule.Cred ca o sa incerc si eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte buna ideea ta,scumpo!Mai ales pentru lenesa de mine :D.Momentan,de vreo saptamana,m-am tinut de "ritual" si aplic crema de corp atat seara,dupa baie,cat si dimineata.Acum nu stiu cat ma va tine "minunea",dar deocamdata nu ma dezmint,mai ales ca imi vad cremele care stau atat de cuminti si isi asteapta randul :D.Dar ideea ta este foarte buna pentru atunci cand lenea (ca la mine despre asta e vorba :)) ) isi va spune cuvantul :D.
    Te puuuup :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iubita,la mine tot lenea este inamicul numarul 1.Desi ador cremele de corp si le cumpar in numar destul de mare,aplicare acestora e un pas pe care il detest!Si iarna chiar am nevoie de o lotiune foarte hidratanta ca mi se usuca pielea rau de tot.:( Uff,greu e sa fii femeie,si mai ales una lenesa!.:))
      Pupicei.:***

      Ștergere
  11. Nu m-a tentat lotiunea Nivea dar imi place sa vad idei creative, citind comentariile o sa incerc si eu cu ulei alaturi de crema anticelulitica... si asa ma plangeam ca intra prea repede in piele.
    xo

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe mine ma tenteaza acum varianta cu lapte si cacao! :D

      Ștergere

Părerea ta este cea mai importantă,nu ezita să ți-o exprimi!

Design realizat de RANDEEA'S DESIGN SHOP